Многоцветната Божия любов

Иво Койчев

от Editor
175 четено
Сподели

Преживяване на многоцветната Божия любов

По време на молитва имах преживяване за няколко секунди, което не само привдигна вярата ми на друго ниво, но оживотвори още повече молитвения ми живот. 

Докато се молих, изведнъж нещо светна пред очите ми, но не се уплаших, сякаш знаех какво се случва. Видях, че цялото небе е ЦВЕТНО. То изглеждаше напълно РАЗЛИЧНО от небето, което съм  виждал. ЦВЕТОВЕТЕ бяха като живи. Тяхната сила идваше от излъчването им. Облаците сияеха в прекрасни цветове и бяха неописуемо красиви.

В тази изключителна красота видях странни летящи същества, скрити зад облаците. Никога не бях виждал подобна гледка, но това не ме уплаши. Имах мир, усещах, като че ли съм подготвен за това видение. Забелязах и същества, подобни на хора, които наблюдаваха в далечината, но това също не ме уплаши… Не чух никакъв глас, но разбрах, че Небето не е просто светлина, а ЦВЯТ, който излъчва изобилен живот. Спомних си за дъгата, белега на Божия завет с Ной, и осъзнах, че небето наистина е наситено с изобилен живот. 

Силата на въображението – Иво Койчев

Контрастни перспективи

От това видение ми стана ясно, че ние дълго време сме били обучавани в рационалност, тоест да мислим в контрастни (юридически) перспективи, (черно и бяло), отколкото да разглеждаме нещата многоцветно. Това ни е поставило в ограничения и ни е отделило от истинските преживявания с Духа. Когато видях цветовете на Божието небе, разбрах, че небето не е просто бяла светлина, която контрастира на тъмнината на този свят, но е изобилие от цветове, които искат да обгърнат цялата земя и да донесат живот, т.е. нов блясък.

СЪЩО ТАКА РАЗБРАХ, ЧЕ БОГ ИСКА ДА ОСВОБОДИ ТЕЗИ ЦВЕТОВЕ В МОЯ, РЕСПЕКТИВНО НАШИЯ ЖИВОТ, ОТ ЧИЙТО БЛЯСЪК ДА СЕ РАЗНЕСЕ БОЖЕСТВЕНИЯТ АРОМАТ НА СПАСЕНИЕТО ПО ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. РАЗБРАХ, ЧЕ ЗА ДА БЪДЕШ ЦВЕТЕН, ТРЯБВА ДА СИ ЛЮБЯЩ! 

След като видях странните същества, летящи КАТО дракони, (но не са), силни и мощни, но същевременно миловидни и излъчващи топлина, разбрах, че Бог иска да ни даде достъп до преживявания, откровения, места в Духа, за които и ап. Павел говори, че неговият език е слаб да опише това, което е видял на небето. Поради това искам рационалността да заеме правилното си място, т.е. да следва духовното – ПРЕЖИВЯНОТО ЖИВО СЛОВО – ИСУС! 

Теологически, моята есхатология е постмилениална, тоест вярвам, че небето (живота) трябва да се прояви на земята. Но си мисля, колко е важно човек да бъде изграден теологически в молитвения си живот, за да може това, което Бог му разкрива да бъде правилно осъзнато, анализирано и разтълкувано. Не мислете, че тълкуванията на сънищата и виденията са някакъв вид оракулство. Те са откровения на Духа, които са следствие от нашето лично взаимоотношение с Бога, познаване на Неговата истина, слово и здрава теология.

Накрая, споделяйки това видение, бих искал да завърша с думите на Юрген Молтман: “Молитвената медитация е преди всичко начин за възприемане, получаване, усвояване и участие. Бог не запазва творението си за небето; Той обновява земята”.

Иво Койчевавтор: Иво Койчев

                                          

 

 

 

 

Съзерцанието смисълът в тишината – Иво Койчев


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: