Грехът на лакомия – Иво Койчев

от Editor
422 четено
Сподели

Църквата в своята си себеправедност и арогантност е категоризирала греха до такава степен, че е отчуждила покаянието от хора, които са попаднали в нейната категоризация като невъзможно Бог да им прости.

Защо хомосексуализма попада в категорията на голям грях, а лакомията е допустима? Аз бих казал, че лакомията също е голям грях, даже по-влияние е по-голям от този на хомосексуализма. Според данни в САЩ хомосексуалните са 3%, а хората с наднормено тегло са над 30%. Ако обърнете внимание в членската маса на църквите, по-голямата част са с наднормено тегло.

Проф. Грегъри Бойд твърди, че грехът на лакомия и консуматорство са достигнали до такива бедствени размери, че болестите, които следват този грях ТИХО отнемат живота на много християни.

А какво да кажа за сребролюбието и материализма, които под действието на лакомия са нанесли огромни щети върху църкви, служения и заветни взаимоотношения, както никой друг грях не го е правило – помислете върху това!

Откровение 3:17 Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че ти си окаян, нещастен, сиромах, сляп и гол…

Бог да ни даде воля да владеем над апетита си, така че да имаме сила в тялото си. Да не забравяме че тялото ни е храм на Святия Дух ние сме отговорни да го пазим!

Матея 6:25 Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си – какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си – какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната и тялото – от облеклото?

Лука 21:34 Но внимавайте, да не натежат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи и онзи ден да ви постигне внезапно като примка…

1 Tимотей 3:2-3 Обаче епископът трябва да бъде непорочен, мъж на една жена, самообладан, разбран, порядъчен, гостоприемен, способен да поучава, не пристрастен към виното, не побойник, а кротък, не препирлив, не сребролюбец…

Тит 1:7 Защото епископът трябва да бъде непорочен като Божий настойник, не своеволен, нито гневлив, не пристрастен към виното, нито побойник, нито да е лаком за гнусна печалба…

1 Кор. 5:11 Но в действителност ви писах да не се събирате с никого, който се нарича брат, ако е блудник или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител, с такъв даже да не ядете заедно.

Притчи 1:19 … сребролюбието отнема живота на завладените от него.

Автор: Иво Койчев

IK


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: