Пророческо чародейство – д-р Паула Прайс

от Editor
376 четено
Сподели

Пророческото чародейство е термин, който се използва, за да опише „пророци“, свикнали да пророкуват очевидното. Също така тези „пророци“ разчитат на естествено наблюдение или предварителна информация, за да бъдат освободени. Интуитивното (чрез налучкване) пророкуване е любимо на такъв вид служители. Интуитивно е това пророчество, което произлиза от умственото мнение на посланика по отношение на конкретния случаи или субект.

Могат да бъдат дадени много примери за това – тиха личност, която изглежда срамежлива, двама души в близки взаимоотношения, в които наистина не би трябвало да бъдат и др. Това са ситуации, които могат да спомогнат за интуитивното пророкуване, в което даденото слово е продукт на личните тълкувания на пророка, емпирични дедукции и частни заключения.

Пророческото чародейство е получило името си поради разчитането на предмети, осезаемото, физическото и видимото, за да може да се освободи предполагаемото слово от Господ. Рождени дати, лични предмети, разпитване на хора преди срещата на пророческото служение са различни тактики, подкрепящи този вид служение.

В допълнение към това, пророческото чародейство е хронично светско и хуманистично по характер. То е плод единствено на това, което е в сърцето на пророка. Предположенията, мненията, теологията и религиозните традиции преобладават в този вид послания. Виж Езекиил 13:9 и Михей 3:11.”

Автор: д-р Паула Прайс

nk5cn6ms 400x400 300x300


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: