Разпнатият Христос или Имперският “Христос” – Иво Койчев

от Editor
477 четено
Сподели

Царството не е дадено за господство, нито за влияние нито за финансови пробиви. Царството е дадено за прошката, изцелението от греховете и болестите, и за трансформацията на човешкият живот. Всичко останало с което свързаваме Божието царство е религиозен плевел, който няма да устои.

Доктрината на Църквата за господството на Христос не трябва да бъде основана върху теологии прокламиращи господстващият имперски “Христос”. Защото това е религиозна идеология не по-различна от идеологията на ислямския шериат, която прокламира повалянето на враговете и тяхното тотално обезличаване.

Това е плевел с религиозен привкус, който гали небцето на много християнски държави на Изток и Запад, които налагат военен или икономически сблъсък с цел да имат религиозен и културален триумф над човешките съдби и нации.

Определено доктрината на Църквата за Господство, трябва да бъде основана върху делото на РАЗПНАТИЯ ХРИСТОС, Който чрез Своята любов ПРОСТИ на врагове Си, възкръсна и даде сила(Д.А. 1:8) на нас вярващите да прощаваме на своите врагове! Така че в нашата прошка ние разкриваме Неговата любов към врагове си, чрез която ние ги превръщаме от враговете в приятели. Затова имам един основополагащ принцип, от който се ръководя и той е: че ние християните нямаме врагове, а имаме неспечелени приятели.

За това ЛЮБОВТА-АГАПИ е триумфираща сила, чрез която Бог разширява Своето Царство на земята надделявайки над демоничните и светски началства и власти, които са държали нациите в робството на страха.

На Него – Разпнатият Христос, да бъде цялата слава!!!

Иво КойчевАвтор: Иво Койчев

 

 

 

 

 


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: