Срещу расизма в българското протестантство – Иво Койчев

от Editor
423 четено
Сподели

Срещу расизма в българското протестантство.

Всички християни казват: БОГ Е ЛЮБОВ, а се питам защо в сърцата им има толкова много омраза? Ако омразата ми е изпълнила сърцето, ако псевдопатриотизма и национализма надделяват над техните вяра и чувства, ако разделението между “праведни” и неправедни е техния критерии за „праведност“, как тогава ще изпълните едно от най-великите повеления на Христос:

„Чули сте, че е било казано: Обичай ближния си, а мрази неприятеля си. Но Аз ви казвам: обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят, за да бъдете синове на вашия Отец, който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява и над злите, и над добрите; и дава дъжд и на праведните, и на неправедните. Защото, ако любите онези, които любят вас, каква награда имате? Не правят ли това и бирниците? Мат.5:43-46“

Вижте какво ап. Павел ви казва на вас господа и госпожи протестанти – „християни“:

„чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, така че, вкоренени и основани в любовта, да бъдете в състояние да разберете заедно с всичките светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните в цялата Божия пълнота! Ефесяни 3:17-19”

Питам ви как ще познаете Христовата любов и как ще се изпълните с цялата Божия пълнота след като вашия живот не е по-различен от културалната среда на този свят и сте под влиянието на демоничното притегляне на национализма, патриотизма, насилието, алчността, расизма и множество от структурни злини, които са част от духовно зъмърсения въздух, който дишате?! За това сте и толкова кухи и празни от вътре, имате фасадност – изглеждате като добри паметници, но от вътре сте гробници.

Питам ви господа и госпожи протестанти – „християни“, вие вярвате ли в Христос или просто сте културална национална притурка, вие новородени и изпълнени със Святия Дух ли сте или сте просто зомбита (имитация на възкръсение)? Не ми излизайте с клишета, за сувереността и знанието на Бога, а вижте какво казва Христос към вас културалните и патриотични вярващи:

… Ако бяхте деца на Авраам, щяхте да вършите делата на Авраам… Вие вършите делата на баща си… Ако Бог беше вашият Отец, вие щяхте да Ме любите, защото Аз съм излязъл и дошъл от Бога; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, а Той Ме изпрати… Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето слово. ВИЕ СТЕ ОТ БАЩА ДЯВОЛА И ЖЕЛАЕТЕ ДА ВЪРШИТЕ ПОХОТИТЕ НА БАЩА СИ. ТОЙ БЕШЕ ОТ НАЧАЛОТО ЧОВЕКОУБИЕЦ И НЕ СТОЕШЕ В ИСТИНАТА, ЗАЩОТО В НЕГО НЯМА ИСТИНА. КОГАТО ГОВОРИ ЛЪЖА, ОТ СВОЕТО СИ ГОВОРИ, ЗАЩОТО Е ЛЪЖЕЦ И НА ЛЪЖАТА БАЩА. Йоан 8:39-44

Ако бихте разбрали това, би ви спасило…!

Автор: Иво КойчевИво Койчев


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: